Recepten
Ontdek heerlijke
koolhydraatarme recepten die je gemakkelijk en snel thuis kunt bereiden. Zin in patat? Of toch liever een Hollandse stamppot?
Geniet op een gezonde manier!
Bananenbrood
Een heerlijke verwennerij
Porties
1 brood
Voorbereidingstijd
15 min.
Nodig | Aantal | Uitleg |
---|---|---|
Bananen | 3 | Verwarm de oven op 170 graden |
Amandelmeel | 150 gram | Meng alle ingrediënten in enkele seconden tot een glad beslag |
Bakpoeder | 1,5 theelepel | Vet een cakevorm in |
Eieren | 3 | Giet het mengsel in de vorm |
Zout | Snufje | Zet het mengsel in de oven en bak het in 55 min. gaar |
Honing | 2 eetlepels | Haal het brood uit de oven |
Noten | 1 hand | Wanneer afgekoeld, snijd het dan in plakken |
Kaneel | Snufje | Genieten maar! |
Patat
Ja echt, patat!
Porties
2
Voorbereidingstijd
20 min.
Nodig | Aantal | Uitleg |
---|---|---|
Grote koolraap | 1 | Verwarm de oven op 220 graden |
Oliefolie/kokosolie | Bodempje | Snij de koolraap in dunne friet |
Tijm | 1 theelepel | Smeer de friet in met olie-/kokosolie |
Dragon | 1 theelepel | Verdeel gelijkmatig over de bakplaat |
Paprikapoeder | 1 theelepel | Bestrooi de koolraap met tijm, dragon, paprikapoeder en peper |
Peper | Snufje | Bak de friet in 20 minuten goudbruin (draai na 10 min. om) |
Zeezout | Snufje | Klaar? Bestrooi met zeezout en versnipperde selderij |
Selderij | Paar stukjes | Genieten maar! |
Tonijnsalade
Fris & gezond!
Porties
1 salade
Voorbereidingstijd
15 min.
Nodig | Aantal | Uitleg |
---|---|---|
Tonijn op olijfolie | 2 blikjes | Giet de olijfolie uit de tonijn |
Mayonaise | 3 eetlepels | Meng de tonijn met de mayo en cornichons |
Cornichons | 10 in stukjes | Breng op smaak met peper, zout en citroensap |
Peper | Snufje | Voeg eventueel extra mayonaise toe |
Zout | Snufje | |
Citroensap | Kneepje |
Andijviestamppot
Heerlijk in de koudere seizoenen
Porties
2
Voorbereidingstijd
25 min.
Nodig | Aantal | Uitleg |
---|---|---|
Stronk andijvie | 1 | Snijd de bloemkool in roosjes |
Bloemkool | 300 gram | Kook de bloemkool 10 minuten voor |
Geraspte kaas 30+ | 50 gram | Bak de spekjes, zonder extra vet |
Hüttenkäse | 1 eetlepel | Doe de bloemkool in een grote pan |
Nootmuskaat | Snufje | Voeg de kaas, spekjes (met vocht), hüttenkäse en nootmuskaat toe en pureer |
Magere spekjes | 250 gram | Voeg gesneden en gewassen andijvie toe, roer door en breng op smaak met peper |